Menu
    English

    Vitale Delta

    Consortium van vier hogescholen zet zich in voor vitaliteit en gezondheid van jong tot oud in de wijk

    Publicatiedatum: 23 oktober 2017

    Vitale Delta is een consortium van vier hogescholen (Hogeschool Rotterdam, Hogeschool Leiden, De Haagse Hogeschool en Hogeschool Inholland) en is een programma van Medical Delta. Het consortium zet zich samen met een groot aantal partners in voor vitaliteit en gezondheid (fysiek, mentaal en sociaal) van jong tot oud. Dit doet Vitale Delta in een door SIA gefinancierd achtjarig onderzoeksprogramma (2018-2026) samen met studenten, docenten, burgers, cliënten, zorgprofessionals en zorgwerkgevers. Het onderzoek levert resultaten en producten op die bijdragen aan het versterken van veerkracht en eigen regie en het creëren van een gezonde omgeving in de Deltaregio Leiden, Den Haag en Rotterdam.

    Toon:

    De feiten overzichtelijk op een rij

    Samenwerking

    De Haagse Hogeschool, Hogeschool Inholland, Hogeschool Leiden

    Consortiumleden
    Medical Delta, Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie, Centrum voor Vitaliteit, Erasmus Universiteit Rotterdam, VU, TU Delft, Erasmus MC, Albeda College, Kenniscentrum Sport, Van Kleef Instituut, Vilans, Stichting Wetenschap Balans, Nederlands Paramedisch Instituut, Gemeente Rotterdam, Gemeente Den Haag, Gemeente Leiden, GENERO, National eHealth Living Lab, Samen Eén op Feijenoord, Haagse Jeugd Gezond, Ouderenberaad Zorg en Welzijn Zuid-Holland Noord, LOCOmotion BV, Bureau Lambregts, Rijndam Revalidatie.

    Medical Delta
    Onder de naam 'Vital Delta: Medical Delta’s journey towards vitality and health' is Vitale Delta vanaf november 2020 een Medical Delta-programma. In dit wetenschappelijke programma werken burgers, studenten, cliënten, zorgprofessionals en onderzoekers samen met hogescholen, universiteiten, zorginstellingen en bedrijven.

    Financiering

    Vitale Delta ontvangt een subsidie van Regieorgaan SIA, programma SPRONG Vitaliteit en Gezondheid. Het doel van SPRONG is het versterken van praktijkgerichte onderzoeksgroepen zodat deze optimaal kunnen bijdragen aan focus en massa van praktijkgericht onderzoek op relevante maatschappelijke thema’s.

    Looptijd

    2018 - 2025